Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Meni niin kuin Strömsössä



FST5:n suosittu lifestyle-ohjelma Strömsö avasi ovensa TAMKin Virtain Käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun kolmannen vuosikurssin opiskelijoille Vaasan Västervikissä.


Valloittavat värit, ihanat yksityiskohdat ja luova kaaos kaappasivat syleilyynsä heti kynnyksen yli astuttuamme. Pääsimme kurkistamaan ohjelman idyllisiin kuvauspaikkoihin tuottaja Stefan Janssonin opastuksella. Kierroksella läpi käsityöpajan, keittiön, verstaan ja rantasaunan Jansson kertoi meille Strömsön historiasta ja kehittymisestä. Hän esitteli meille myös ohjelman kuvauskaluston ja tuotantotilat sekä työryhmän.


1800-luvulla rakennettu huvila ja rennon positiivinen ilmapiiri välittivät aitoa, television kuvaruudunkin läpi hehkuvaa Strömsö-fiilistä: mieli teki heti kiskaista villasukat jalkaan, hamuilla kahvikuppi kätöseen ja piiloutua sohvan pehmeimpään nurkkaan.

Samalla reissulla vierailimme myös YLE Vaasan toimitiloissa ja tapasimme nuorten ohjelma Utmanadin tuottajan Ann-Catrin Virkaman.

Esiteltyään meille talon läpikotaisin, saimme ainutlaatuisen tilaisuuden katsoa Utmanadin ennennäkemättömän jakson. Lisäksi pääsimme arvioimaan jakson toteutusta kirjallisesti.

Vierailu oli osa opiskelijoiden ruotsin ja yritysviestinnän kursseja. Pääsääntöisesti myös keskustelut käytiin ruotsiksi.

- Hieno mahdollisuus tutustua yritystoimintaan ja ruotsin kieleen luonnollisessa ympäristössä, opiskelijat kiittelivät.

Teksti ja kuvat: Linda Mäki-Kala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti