Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Paikalliskanavan uudet ohjelmat alkavat Virroilla ja Mäntässä

MediataideM on Tampereen ammattikorkeakoulun toisen vuoden medianomiopiskelijoiden osuuskunta Virroilla. MediataideM tuottaa erilaisia mediapalveluita, kuten yritysvideoita, mainoksia ja nettisivuja. Osuuskunta tuottaa myös ohjelmia Ylä-Pirkanmaalla näkyvälle VäriTV-paikallistelevisiokanavalle. 

Uudet lähetykset ovat kanavalla 255 tiistaisin klo 18 ja uusinnat sunnuntaisin klo 16, 14. tammikuuta 2014 alkaen. Lähetyksiä voi seurata myös internetissä osoitteessa livestream.com/tamkvirrat, sekä myöhemmin osuuskunnan kanavalla videopalvelu YouTubessa. 

Ohjelmapaketteja on kaksi erilaista, ja ensimmäisen ohjelmat ovat ReiliReissu (matkailuohjelma), Loot Chamber (peliohjelma), Mun Harrastus (harrastusohjelma) sekä Analyysi (sketsiohjelma). Toisessa paketissa nähdään Kaksi Kaverusta (vaha-animaatio), Nyt vai ennenwanhaan (historiaohjelma), Maailmoja sivuilla (kirjallisuusohjelma) sekä Eräselviytymisen ABC (eräohjelma). Kumpaankin kokonaisuuteen kuuluvat myös uutiset paikallisin aihein.

 ReiliReissu

Matkailuohjelma, joka koostettiin kesällä 2013 tehdystä 20 päivän mittaisesta InterRail-matkasta. Neljän opiskelijan matkakohteina olivat Berliini Saksassa, Amsterdam Alankomaissa, Pariisi ja Nizza Ranskassa, sekä Rooma ja Giarre Italiassa. Tunnelma ohjelmassa on rento ja kokemuslähtöinen. Tarjolla on matkailuvinkkejä etenkin reppureissaamiseen sekä Suomi-tietovisa, jolla selvitetään jokaisessa kohdemaassa kansan Suomi- tuntemusta.

Loot Chamber

Asiaohjelma, jossa otetaan suomalainen näkökulma peleihin ja pelaamiseen. Loot Chamberissa ei arvostella uutuuspelejä, vaan lähdetään modernien pelikokemusten alkulähteille. Tutustumme suomalaisiin pelintekijöihin sekä pelimateriaalia nettiin tekeviin ”YouTube-pelaajiin”. Pelikulttuurin peruspalikat ovat sivistystä kaikille asiasta kiinnostuneille tiiviissä paketissa.
20140107 paikallis tv-3
Ohjaaja Eveliina Liias sekä kuvaaja Jussi Försti Mun Harrastus-ohjelman
kuvauksissa pianisti Moona Pehkosen kanssa. Kuva: Eeva Oksanen

Mun Harrastus

Nuorten harrastusohjelma, jossa neljä nuorta esittelee kukin oman harrastuksensa. Juontaja Aarne Helenius pääsee kokeilemaan uusia lajeja, ja katsoja voi jännittää, miten hän harrastusten haasteista selviää. Ohjelmassa ollaan siis tutkimusmatkalla mielenkiintoisten ja erilaisten harrastusten maailmassa. Tarkoituksena on tuoda nuorten omia ajatuksia esille ja siten avata katsojille väyliä uusien asioiden pariin.

Analyysi

Sketsisarja, jonka aiheet syntyvät arkielämän asioista, kuten liikenneturvattomuudesta ja väärästä saunavuorosta. Analyysi pureutuu myös ihmisen seksuaalisuuteen. Toisen mansikka voi olla toisen puolukka. Tämän takia sarjaa ei suositella perheen pienimmille. Katsojalle tarjotaan mahdollisuus nauttia myötähäpeästä Analyysin parissa.
20140107 paikallis tv-4
Jonna Ronko kuvaa vaha-animaatiota Kaksi Kaverusta ja Lauri Lempiäinen
huolehtii merkinnöistä. Kuva: Lauri Lempiäinen

Kaksi Kaverusta

Lasten vaha-animaatiossa Kettu ja Lammas seikkailevat Apilametsässä. He kohtaavat virtahepo Vilperin, joka on masentunut, koska ei osaa lentää. Hyppyrotta Mongo puolestaan säikähtää Ketun kohdatessaan. Ohjelma soveltuu kaikille eläintarinoiden ystäville.

Maailmoja sivuilla

Erilainen kirjallisuusohjelma, jossa haastateltavat tulevat arkensa keskeltä kertomaan mieleisestään kirjallisuudesta. Juontaja on fiktiivinen hahmo Adalyn, joka on ammatiltaan kirjallinen löytöretkeilijä. Jokaisessa jaksossa heitetään kirjoitushaaste katsojille. Postitse tai blogin välityksellä vastanneiden kesken arvotaan kirjallisuusaiheinen palkinto.

Eräselviytymisen ABC

Luonnonläheinen ohjelma, jossa opitaan kalastamaan, pakkaamaan oikein, linnustamaan sekä suunnistamaan. Kahdesta kaveruksesta toinen on kokeneempi eränkävijä ja opettaa toiselle sekä katsojalle luonnon haasteista selviytymistä. Kuka vain voi mennä metsään, kun hallussa on pari selviytymisen perusniksiä.
Lisäksi ensimmäisessä lähetyksessä julkistetaan katsojakilpailu, johon osallistuneiden kesken arvotaan maanantaina 20.1.2014 kahden hengen lounaslahjakortti Cafe Milaan Virroilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti