Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Uratarinat: Koulun jälkeen yrittäjäksiTampereella asuva Matti Pekkanen pyörittää omaa firmaa, Bottomland Picturesia ja on toinen osakas Bottomland Productions Oy:ssä.

- Kuvaan, leikkaan, ohjaan ja teen efektointi- ja värimäärittelyhommia. Bottomland Pictures tekee lähinnä alihankintana edellä mainittuja hommia tuotantoyhtiöille ja tuottaa elokuvia, mainoksia ja dokumentteja sekä markkinointimateriaalia yrityksille.

Bottomland Pictures on ollut olemassa noin neljä vuotta, aluksi sivutoimisena yrityksenä. Bottomland Productions on toiminut vuoden. Yritys perustettiin käytännön syistä.

- Yhteistyökumppani ilmoitti, että olisi alihankintatöitä Ylelle, mutta vain jos pystyy tekemään oman firman kautta. Siitä loogisena seurauksena oli, että pistin puljun pystyyn, Pekkanen selvittää.

Matin uran alku oli sattumien summaa. Hänen mielestään töitä saa hakemalla.

- Jonkun verran on tullut töitä koulusuhteiden ansioista, mutta esim. Tv-Tampereen työpaikan sain ihan perinteisellä tavalla lähettämällä sähköpostia ja kysymällä töitä. Sitten kutsuttiin työhaastatteluun. Oliko se sitten tuuria? En minä tiedä, mutta jos ei hae töitä, niin ei niitä saa.

Elokuvia tekemään

Matti Pekkasen työuraan kuuluu monenlaisia hommia.

- Pääsin noin puoli vuotta ennen valmistumista Tv-Tampereelle töihin mainostuottajaksi eli vastasin mainostuotannon kuvaamisesta ja leikkaamisesta. Olin siellä töissä Tv-Tampereen toiminnan loppumiseen asti ja tein samalla omalla toiminimellä muita töitä muille tuotantoyhtiöille ja Ylelle.

Matin mielestä koulu valmisti hyvin työelämään, mutta tärkeä osa on oma aktiivisuus.

- Meidän luokka oli aktiivinen ja tehtiin alusta asti paljon musavideoita ja lyhäreitä. Koululta sai kaluston ja peruseväät, loput opeteltiin itse tekemällä ja lukemalla.

Koulussa parhaana Matti piti rentoa meininkiä ja muita opiskelijoita. Huonoja puolia hän ei juuri keksi.

- Mä tykkäsin siitä, että kalusto oli käytössä ja oppiminen oli oikeastaan itsestä kiinni.

Tulevaisuudensuunnitelmista Matti nostaa esiin elokuvan tekemisen. Yksi on jo purkissa.

JS

http://www.bottomland.fi/anselmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti