Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Oskareita juhlittiin


Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain yksikön medianomiopiskelijat järjestivät torstaina 6.5. nyt jo toista kertaa lyhytelokuvakatselmuksen, tällä kertaa Virtain Kisapirtin ja elokuvateatteri Virtain Pirtin tiloissa. Tässä Oskarikaalan nimeä kantavassa tapahtumassa esiteltiin Käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun linjan opiskelijoiden kuluvan lukuvuoden aikana työstämiä elokuvia. Elokuvien äänimaailman olivat luoneet Digitaalisen äänen ja kaupallisen musiikin suuntautumisvaihtoehdon opiskelijat. Tänä vuonna Oskarin voitti toisen vuoden opiskelijoiden lyhytelokuva Tuuliajolla.

Paikalla kutsuvierasnäytännössä oli salin täydeltä yleisöä tutustumassa kaikkiaan viiteen lyhytelokuvaan, joista yleisö sai äänestää suosikkiaan. Näytöksessä esitettiin kolme ensimmäisen vuoden opiskelijoiden elokuvaa, Kahden kauppa, Vammautunut rakkaus ja Myytävänä, sekä kaksi toisen vuoden opiskelijoiden elokuvaa, Matalat haudat ja Tuuliajolla. Tunnelma Kisapirtillä huipentui juhlatilaisuuteen, jossa yleisöäänestyksen voittanut elokuva palkittiin Oskarilla.

Voittaneen elokuvan ovat ohjanneet Antti Okkonen ja Joni Valkama. Käsikirjoituksesta vastasivat Linda Mäki-Kala ja Minna Salmi, kuvauksesta Henri Viitasalo, valaisusta Susanna Kuhanen ja leikkauksesta Jenni Ojanen. Tuottajina toimivat Tanja Haapasalmi ja käsikirjoittaja Linda Mäki-Kala, joista jälkimmäinen huolehti myös maskeerauksesta. Elokuvan lavastus ja puvustus oli toisen käsikirjoittajan, Minna Salmen käsialaa. Näiden toisen vuoden opiskelijoiden lisäksi elokuvan tekijätiimissä olivat mukana kolmannen vuosikurssin opiskelijat Rene Korpela ja Anette Siili, jotka toimivat valaisijoina, sekä kuvausassistentteina toimineet ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat Jasper Mäkinen ja Mika Harju. Musiikista ja äänistä vastasivat Anssi Tenhunen, Jonne Haavisto ja Anu Salonen.

Elokuvan viidestä näyttelijästä neljä tuli Alavudelta: ruotsinkielisissä rooleissaan loistaneet lapsinäyttelijät, sisarukset Siri ja Miro Sytelä, nuorisoteatteria edustanut Heidi Montti sekä lasten isoisänä Antero Lahdenmäki. Lasten isäpuolen roolissa nähtiin keuruulainen Jukka Piispanen.

Teksti: Minna Salmi
Kuva: Susanna Kuhanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti