Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

torstai 3. helmikuuta 2011

Visuaali Pingiivi Art Expo Extravaganza 2011

Kun tässä on kertynyt neljän vuoden aikana yli 20 gigaa valokuvia koneelle, niin ajattelin että olisihan niitä välillä kiva pistää näytille. Netissähän olen näitä pitänyt, mutta kuviin tulee heti erilainen fiilis kun ne saa paperille. Minulla ei ollut mitään selkeää aihetta, mutta rajasin sen muotokuviin, luontokuviin ja sekalaisiin kuviin. Lähestyin kulttuurisihteeri Päivi Ylimystä Virtain Virinä-gallerian vuokrauksen suhteen ja tälle vuodelle olikin sitten vielä vallan reippaasti tilaa.

Lähdin hyvinkin tee-se-itse näkökulmasta liikkeelle, joten käytin omaa valokuvatulostinta valokuvien tulostamiseen. Sain tehtyä hyviä A4-printtejä 28 kappaletta ja tähän kului 3 kasetillista värimustetta. Olisin halunnut tehdä vielä muutaman printin lisää, mutta henkilökohtainen budjetti rupesi olemaan musteen osalta täynnä joten tyydyin siihen kuvamäärään minkä sain niillä aikaiseksi.

HUOM! Jos kuvaatte paljon, niin yrittäkää pitää alkuperäiset kuvat tallessa. Tietenkin olin itse hukannut muutaman vanhemman kuvan alkuperäistiedoston jostain ihmeen syystä. Myös negatiiveista skannatut kuvat kannattaa ottaa sillä mahdollisimman hyvällä resoluutiolla, jos on edes pieni fiilis että niitä tulee joskus tulostettua. Jotkut kuvat olivat juuri ja juuri suurennettavissa tarvittavaan tulostuskokoon, kun olin ne alun perin nettikäyttöön pienentänyt.

Sain jossain vaiheessa päähäni ympätä sinne myös videomateriaalia, joten ostin videota pyörittävän digikehyksen nurkkaan pyörimään. Siihen laitoin vähän highspeed-kuvaa lattialle tippuvasta mukista ja ilotulituksesta. Ajattelin että se voisi olla hauska ja mielenkiintoinen sisustuselementti, jos sen joku haluaisi mahdollisesti ostaa omakseen.

Isoin homma oli ehdottomasti kehysten putsaus ja niiden taustapapereista tehtyjen passepartoutien tekeminen. Siinä oli onneksi äippä ja iskä auttamassa ja saatiin kunnon liukuhihnaprojekti käyntiin sen osalta. Kaikki lasit piti pestä, koska ne eivät olleet puhtaita suoraan tehtaalta erinäisistä syistä. Niksivinkkinä omien paspisten leikkaamiseen: älkää leikatko mattoveitsellä sormeen - ja jos on rahaa niin käykää ihmeessä kehystämössä.

Taulujen ripustamisessa meni pari tuntia, mutta kyllä siinä tauluja katsellessa tuli kieltämättä ihan mielettömän kiva fiilis. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, mikäli jonkinlaista esitettävää on.

Ohessa pieni esittelyvideo:

Visuaali Pingiivi Art Expo Extravaganza 2011! The Video! from Visuaali Pingiivi on Vimeo.


Video oli tehty lähinnä tutuille, mutta mikäli kiinnostaa niin mainitsemani musiikkivideo löytyy täältä: http://vimeo.com/14719055 ja osa näyttelyn kuvista (ja toki lisää kaikkea muuta) löytyy täältä: http://www.flickr.com/photos/25508547@N05/sets/72157622660357308/

Näyttely on esillä helmikuun 26. päivään asti. Jos pääset käymään paikan päällä, niin käy jättämässä palautetta tapahtuman Facebook-sivuilla: http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=177850408904237

Kiitos ja näkemiin.

-Tero Ahlfors/Visuaali Pingiivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti