Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

torstai 22. maaliskuuta 2012

Silloin elettiin: Ihmisten edessä

Ohjatessani lyhytelokuvaprojektia huomasin miten suuri vaikutus omalla mielialalla on työryhmään sekä näyttelijöihin. Omalla toimeliaisuudella ja asenteella on paljon merkitystä, kun ihmiset saapuvat vieraaseen paikkaan ja uuteen tilanteeseen. Tauoilla oli syytä kiinnittää huomiota myös rennompaan jutusteluun ja aikataulun selventämiseen. Kannattaa asettaa itsensä toisen asemaan eli miltä itsestä tuntuisi tulla vieraaseen tilanteeseen vieraiden ihmisten keskelle.

Näyttelijän on tärkeä pystyä rentoutumaan ja heittäytymään rooliinsa. Ohjaajan, kuten myös tuottajan, on saateltava ihmiset tervetulleiksi sekä pidettävä asiat yksinkertaisina ja selkeinä. Aina se ei ole helppoa, kun 12 ihmistä puhuu yhtä aikaa ja touhuaa omaa tehtäväänsä.

Kyky lähestyä ihmistä ja oikea välittäminen näkyy eikä sitä voi peitellä. Tärkeimpiä ohjaajan työkaluja ovat keskustelutaito ja hyvä käytös. Kuvausten jälkeen näyttelijöille pitää jäädä positiivinen mieli ja kokemus työryhmästä. Näyttelijä jolla on hyvä kokemus tulee mielellään myös uudelleen.

Ohjaajan tärkein tehtävä on toimia ihmisten edessä, koska hän toimii ihmisten kautta ja elokuva syntyy monen taitavan ihmisen yhteistyöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti