Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

maanantai 31. lokakuuta 2011

Jarkko T. Laineen vierailu

24.10. kuvaaja Jarkko T. Laine kävi koulullamme pitämässä kuvapuolen opiskelijoille luennon Pussikaljaelokuvan kuvaamisesta. Laine aloitti kertomalla mitä haasteita liittyi elokuvan kuvaamiseen, jossa kaikki tapahtumat sijoittuvat yhden päivän ajalle ja miten pääosin rönsyilevästä dialogista koostuvasta elokuvasta saatiin muutakin aikaan kuin pelkkiä puhuvia päitä.

Laine jatkoi näyttämällä elokuvaa samalla kun kertoi ja selitti mm. miten Marsalkka "nostettiin" eräänlaisen päähenkilön asemaan, mitä fyysisen tilan rajoituksia jotkin lokaatiot asettivat ja ketkä kaikki taustalla näkyvät ihmiset olivat statisteja ja ketkä "oikeita" ohikulkijoita.

Hauskoja yksityiskohtia tuli myös esille, esim. että koiranläjä, johon Henninen astui, oli tehty suklaasta ja mannapuurosta ja että Kotilaisen kämppään sijoittuvan kohtauksen kuvaamisesta ei ollut meinannut tulla mitään, kun (selkä kameraan päin ollutta) Kotilaisen näyttelijää eivät päähenkilöt oikein pystyneet katsomaan räjähtämättä nauruun, koska tällä oli kuusi sätkää suussaan yhtenä kimppuna.

Lopuksi yleisö sai esittää Laineelle kysymyksiä, esim. mistä poliisiautoja pystyy vuokraamaan kuvauksiin, miten paljon leikkaukseen ja jälkitöihin oli ollut aikaa ja mitä tämä olisi halunnut tehdä toisin, johon Laine vastasi, että olisi kuvannut 35-millisellä 16-millisen sijaan, käyttäen kolmea kameraa ja vähemmässä ajassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti