Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Itsenäisyyspäiväjuhla taltioitiin Virtain lukiollaIloinen työtiimi: Olli, Tuulia, Ulla-Riikka ja Tanja.

Kolmas joulukuuta järjestettiin näyttävä juhlatilaisuus koko Virtain lukiolle ja yläasteelle. Kaksi ylioppilasta lakitettiin ja kuultiin vanhan oppilaan puhe. Tilaisuuden kruunasi hieno tanssi-musiikkinäytelmä. TAMKin käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat saivat mahdollisuuden taltioida tilaisuuden. Mukana oli neljä videokameraa ja yksi still-kamera, sekä valot ja mikit. Plus 10kuvan reippaat oppilaat Olli, Tanja, Ulla-Riikka ja Tuulia.

Tarkoitus oli tehdä viiden minuutin videoklippi musiikkiteatteripainotteisen lukion
nettisivuille, sekä näyttelijöille omat raakaleikkaukset. Haaste oli kova aloitteleville opiskelijoille, koska kyseessä oli virallinen ja monille ihmisille tärkeä tapahtuma. Ja yksinkertaisesti, tilaisuus oli ainutkertainen.

”Sen takia se jännittävää olikin. Tuli suuret paineet onnistumisesta, kun kuitenkaan ei vielä hallitse täysin laitteistoa. Olin lavan edessä ja pelkäsin, että tein jotain väärin, koska kuvasin still-kuvia samaan aikaan videokameran kanssa. Mutta kaikki menikin yllättävän hyvin ja jäi tosi hyvä fiilis.” Tanja kommentoi.

”Minullakin oli paineita suorituksesta ja kovat odotukset, koska tapahtuma oli monille niin tärkeä.” Ulla-Riikka jatkaa.

Taltioinnin haasteet tulivat esille heti kun ryhmä saapui juhlasaliin. Iso sali aiheutti haasteita äänitykselle ja valoille.

”Harmillistahan se on, ettei kaikki materiaali äänien ja valojen takia onnistunutkaan. Saimme siitä huolimatta kuitenkin paljon hyvää aineistoa kasaan.” Olli sanoo.

Nyt ryhmä on leikkaamassa ja editoimassa materiaalia. Kävin itse katsastamassa leikkauspöydän tilannetta ja voin kertoa, että lupaavalta näyttää.

”Tämän projektin kautta olemme oppineet todella paljon kaikkea uutta leikkaamisesta. Ryhmähenki on ollut loistava ja yhteistyö on toiminut mahtavasti. Nyt klippi on viimeistelyä varten valmis.” Tuulia lopettaa.


Ida-Maria Matinlauri

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää... Sivu löytyy helposti ja on hyvän näköinen.

    VastaaPoista