Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

tiistai 13. joulukuuta 2011

Erilainen työpäivä



Puoli vuotta harjoittelua Director's Cutilla alkaa pian olla takanapäin. Kuluneiden kuukausien aikana on päässyt mukavan laajalti tekemään asioita. Välillä on päässyt kameran taakse, välillä valoihin ja joskus on tullut pyörittyä yleisenä apumiehenä mukana.

Pari viikkoa sitten olin juuri tälläisenä apumiehenä kun Maikkarin Filmihallilla alettiin kuvata uutta suomalaista kilpailuvisaformaattia nimeltään "Faces". Kyseisessä ohjelmassa neljä kilpailijaa yrittää tunnistaa julkisuuden kasvoja parhaiten ja tienata rahaa siinä ohessa.

Miten tämä sitten liittyy meikäläiseen? 

Noh, aloitin maanantain normaalisti auttelemalla DC:n porukkaa hallin rakennuksessa. Vedettiin valokaapelit UT-rekasta kameroille, rakennettiin kraana, kamerat, prompteri yms... Kaikki oli saatu rakennettua ja oli aika aloittaa kameraharjoitus. Suomeksi sanoen tarvittiin harjoitusveto ohjelman kulusta, että ohjaaja voi katsoa kameroiden kuvat ja studion valaistuksen kuntoon varsinaisia nauhoituksia varten.Tässä vaiheessa studio-ohjaaja kysyi minulta, ehtisinkö esittämään stunttikilpailijaa yhdessä Solar Filmsin työntekijöiden kanssa. Suostuin empimättä koska sehän kuuluu yleisenä apurina ollessa tehtäviin.

Tähän väliin on pakko vähän selittää kilpailun kulkua, että tajuatte kokonaiskuvan. Kilpailun aluksi juontaja Lenni-Kalle Taipale "arpoo" yleisöstä ensimmäisen kilpailijan. Tämä puolestaan valitsee toisen kilpailijan. Tästä alkaa "Kaksintaistelu", jossa tarkoituksena on päihittää tietenkin vastustaja. Voittaja pääsee suoraan "Rahakierrokselle", häviäjä valitsee itselleen uuden vastustajan ja tätä kuviota jatketaan niin kauan, kunnes neljä pelaajaa on Rahakierroksella. 

Rahakierrosta taas pelataan kaksi kertaa ja eniten rahaa kerännyt saa valita kenet vastustajistaan pudottaa kisasta pois. Tästä taas edetään "Face to face"-osioon, jossa kahdelle kilpailijalle näytetään 25 kasvoa. Finalistit lyövät vetoa keskenään, montako he arvioisivat tietävänsä ja vastustajan kuuluu tietenkin korottaa sitä mukaa kuin uskaltaa. Jos ei muista jotain naamaa, tippuu pelistä pois. Vihdoin alkaa finaali, jossa kilpailijan tulee tunnistaa kymmenen kasvoa ja nimetä heidät. Finaalissa rahapotti kasvaa viisinkertaiseksi. Jos yksikin menee väärin, finalisti voittaa vain sen summan, joka hänellä oli finaaliin mentäessä.

Palatakseni takaisin aiheeseen... Vaikka kyseessä oli pelkästään harjoitus kameroita varten, on jännä huomata miten kilpailuhenkisyys nousee esiin. Hävisin kolme kertaa Kaksintaistelun, ennenkuin viimeisenä pääsin mukaan Rahakierrokselle. Ensimmäisen kierroksen olin hännänhuippu. En saanut kerättyä juuri yhtään rahaa. Toisen kierroksen kohdalla aloin petrata ja sainkin pari todella arvokasta kysymystä oikein. Kierroksen voittaja ei vieläpä pudottanut minua pois, vaan vähiten rahaa keränneen.

Tästä etenimme "Face to Face"-kierrokselle, jossa vastustajani arvioi tietävänsä seitsemät kasvot. Kuittasin tietäväni kahdeksat ja hän luovutti aloitusvuoron minulle. Onneksi joukossa oli todella helppoja kasvoja kuten Minni Hiiri, Paula Koivuniemi, Ozzy Osbourne jne jne... Luettelin nimiä kuin apteekin hyllyltä ja "pääsin" finaaliin. 

Harmi ettemme ehtineet sinne asti, koska kuvat olivat kuulemma kunnossa ja työpäivä loppui siihen. Hieman harmitti, mutta toisaalta taas näissäkin ohjelmissa on paljon pelissä. Tuntuu nimittäin todella häpeälliseltä saada kierros kierroksen perään "pataan" ja näyttää idiootilta, joka ei tiedä mitään. Asiaa eivät myöskään helpota studion todella kuumat 2000 kilowatin lamput, jotka on suunnattu suoraan meikäläiseen. Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen päivä, mutta tosipaikan tullen jättäisin kuitenkin kisailut väliin. Oli todellakin erilainen työpäivä.

Lisäinfoa löytyy täältä, vaikka enää ei kisaamaan pääsekään.

Mika Harju
KUVA09
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti