Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

torstai 15. joulukuuta 2011

Työttömäksi valmistuminen vain harhaluuloa?


Suomessa valmistuu vuosittain media-alan, meidän tapauksessamme tv- ja elokuva-alan, ammattilaisia. Suurin osa jää kuitenkin työttömäksi. Ala kiinnostaa suomalaisia niin paljon, että keväisin monet tuhannet nuoret hakevat viestinnän koulutusohjelmiin ympäri Suomea. Suurin osa joutuu kuitenkin pettymään, kun ei päässyt kouluttautumaan työttömäksi. Opiskelemaan päässeet sen sijaan riemuitsevat, kunnes sitten koulun päätyttyä aletaan miettiä, että mistäs niitä alan töitä saataisiin.
Myönnettäköön, että jos osaat muutakin kuin katsoa vierestä, kun muut opiskelevat ja tekevät harjoitustöitä, sinulla on mahdollisuus loistaa valitsemallasi alalla. Kuten kaikki varmasti tietävät, että ei riitä, jos olet korvaamaton kuvaaja, erinomainen editoija tai visuaalinen valaisija. Ennen kaikkea sinun täytyy olla järjettömän hyvä tyyppi!
Kerro, kerro kuvastin…
Työnhakija harmittelee, kun jäi unelmien työpaikka saamatta, vaikka onhan cv täynnä erilaisia projekteja, joissa on ollut mukana. Lienee siis parasta katsahtaa peiliin ennen työhaastatteluun menoa. Jos takaisin katsoo myrkyn niellyt, itsekäs ja ihmisiä vihaava kuvajainen, kannattaa miettiä onko valmis vaihtamaan asennettaan. Eihän kukaan halua jäädä työttömänä nuolemaan näppejään ja laittamaan työhakemusta paikalliseen ruokakauppaan. Eihän?
Jos taitoa löytyy ja asenne on kohdillaan, on edessä seuraava vaihe: itsensä markkinointi. Karu totuus on, että työ ei tule sinun luoksesi vaan sinun täytyy mennä työn luokse. Täytyy tehdä työhakemus ja cv, valmistautua haastatteluun, jossa yritetään tuoda itsestä parhaimmat puolet esiin. Mikäs sen vaikeampaa meille suomalaisille, jotka kääntävät katseen alas ja sanovat vaatimattomasti ”en mä nyt oo oikein missään niin hyvä”.

Teksti ja kuva: Marjut Lehto, KUVA09


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti