Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

tiistai 29. tammikuuta 2013

Medianomiksi alle neljässä vuodessa

Julkisuudessa kuulee usein puhuttavan opsikelijoiden pitkittyneistä valmistumisajoista. Löytyy niitä onneksi nopeitakin valmistujia. Vaikka medianomitutkinnon suorittamisen on laskettu kestävän neljä vuotta, onnistuu aina silloin tällöin joku ahkera opiskelija suorittamaan tutkinnon tavoiteaikaa nopeamminkin.

Vuodenvaihteessa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun opiskelijat Jaana Mäkelä ja Mika Harju saivat käteensä uunituoreet medianomin paperit. He aloittivat opiskelunsa Kuva09-ryhmässä syyskuussa 2009. Kyseisen ryhmän moni muukin opiskelija viimeistelee tällä hetkellä opinnäytetyötään, sillä kaikki läsnäolokurssit on jo hoidettu kuntoon. Tavoitteena vastavalmistuvien silmissä siintävät jotko jatko-opiskelu tai koulutusta vastaava työpaikka.

Jaana ja Mika suorittivat medianomitutkinnon reilussa kolmessa vuodessa. Kuva: Antti Perälä.

Tässä Jaanan ajatuksia opiskelusta valmistumisen kynnyksellä viime joulukuussa:1. Kuka olet?
Jaana Mäkelä

2. Miksi hakeuduit opiskelemaan käsikirjoittamista ja kuvallista ilmaisua?
- Opiskelin Vaasan Ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, kunnes tajusin, että en halua valmistua tradenomiksi. Aloin huvikseni selailla koulutustarjontaa ja laitoin hakemuksen käsiskuvaan. Lopulta pääsinkin kouluun ja edessä oli muutto Vaasasta Virroille.

3. Mikäli oli parasta opiskelussa? Kerro tekemistäsi mielenkiintoisista projekteista?
- Parasta opiskelussa oli tietenkin uudet ystävät. Ehkä mielenkiintoisin koulun projekti oli toisena vuonna tekemämme lyhytelokuva, koska silloin työryhmä oli aivan mahtava.

4. Suoritit ammattikorkeakouluopinnot kolmessa ja puolessa vuodessa. Miten onnistuit alittamaan tavoiteaikataulusi?
- En itseasiassa alittanut tavoiteaikatauluani, koska aloittaessani koulua, luulin sen kestävän vain 3,5 vuotta. Suoritin kursseja eikä mikään jäänyt roikkumaan. Oppari valmistui kesällä töiden ja riippumatossa makoilun ohella, joten syksyllä jäljellä oli vain lähinnä viimeistelyä ja joitain kursseja.

5. Miten aiot juhlia medianomitutkintoa?
- En ole vielä miettinyt miten juhlistan tutkintoani, mutta se on varmaa, että siihen liittyy kuoharia sekä uudet korkokengät.

6. Mitä vinkkejä haluaisit antaa opiskelijoille omien opintojensa suunnitteluun ja toteutukseen?
- Jokainen hoitaa opintonsa omalla tyylillään. Itse suosin asioiden hoitamista ajallaan, mutta silti turha stressaaminen ei kannata.

7. Millainen on ammatillinen identiteettisi? Missä olet ja mitä teet viiden vuoden päästä?
- Ehkä opiskelen hieman lisää vielä tämän tutkinnon jälkeen, mutta viiden vuoden päästä olen toivottavasti töissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti