Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

tiistai 24. toukokuuta 2011

Opiskelijan irtiotto Pohjois-Italiassa


Ensimmäisen vuoden hektisyys on ollut hämmästyttävää. Sitä ei ihan heti tajunnu miten paljon työtä keväällä oli edessä. Lyhäreiden esi- ja jälkityöt laittoivat meidät puurtamaan pitkiäkin päiviä.

Siksi olinkin tyytyväinen kuullessani tulevasta Italian matkasta.Unelmani oli 6 päivää keväistä Italiaa, kauniiden paikkojen ja hyvän ruuan ympäröimänä – ja kaikki tämä myös tapahtui.

Salón kaupunkia

Lento lähti Tampereen kentältä Ryanairin lennättämänä kohti Milanon Bergamoa. Menopaluu lipun sai lunastettua vain vajaalla 80 eurolla. Siirtymä vielä hieman lumisesta Suomesta +20 asteiseen Italiaan oli ihana. Bergamosta matkamme jatkui auton kanssa kohti Salón kaupunkia, joka ympäröi Gardajärveä. Pienet patikointiretket, pitkät illalliset ja shoppailu oli parasta mahdollista stressinpoistoa opiskelijalle.

Veronan kaupunkia

Yksi matkan kohokohdista oli ehdottomasti matka Veronan kaupunkiin. Hauskoina yksityiskohtina oli muun muassa Veronan Amfiteatteri ja replika Julia Capuletin parvekkeesta, jota ympäröi sadat turistit. Porttikongi täyttyi lähinnä nuorista, jotka raapustelivat rakkaudentunnustuksia seiniin ja asettelivat lukkoja ikuisen rakkauden merkiksi.

Rakkaudentunnustuksia Juulian porttikongissa

Lentäessä Bergamon kentälle on valittavanasi paljon kaupunkeja vain tunnin tai kahden ajomatkan päässä. Milano, Venetsia, Saló, Verona ja Brescia sijaitsevat kaikki hyvän matkan päässä.

Yleisesti hintataso ei ollut sen korkeampi kuin Suomessakaan. Ruokailu paikallisten suosimissa bistroissa ja ravintoloissa oli noin 10% halvempaa. Hyvien hotellitarjousten osuessa kohdalle kannattaa toimia ja viettää loma Pohjois-Italiassa!


-Ulla-Riikka H10KUVA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti