Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Oululaista sarjakuvaa

Maanantaina 5.11 järjestettiin Oulun kaupunginkirjastolla Tutkimusmatka sarjakuvaan -näyttelyn avajaiset. Näyttelyä varten koottiin monien oululaisten sarjakuvapiirtäjien töitä ja olin yksi heistä, aiheenani oli käsikirjoittaminen. Työt tehtiin sarjakuvamuodossa ja kaiken kaikkiaan näyttely kattaa tietoa niin sarjakuvan tekemisestä, julkaisemisesta kuin välineistäkin.

Oulun sarjakuvaseuralla on pitkät perinteet, se nimittäin perustettiin jo 1980. Monen vuoden hiljaiselon jälkeen seura on kuitenkin kunnostautunut ja sekä vanhat että nuoret tekijät ovat yhdistäneet voimansa.  Yksi osoitus löytyy tästä näyttelystä ja seuran omasta nettijulkaisusta Ruutukaavasta.

Näyttelyn avajaisissa tuntui varsin mukavalle. Vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia tapasi rakkaan alan puitteissa. Löysin hyvää käyttöä myös pikkutakille, tilaisuus ei kuitenkaan ollut täysin arkinen. Suuri kunnia on olla mukana tuossa näyttelyssä, sarjakuva kun ei ole pelkästään työ tai edes harrastus: enemmänkin elämäntapa. On myös mainio seurata muiden töitä ja nähdä miten paljon lahjakkaita sekä lupaavia tekijöitä vanhojen konkarien rinnalle on tulossa. Eikä näin ainoastaan Oulussa, tilanne näyttää samalta joka puolella Suomea. En pitäisi Virtain sarjakuvaseuraa pöhkömpänä ajatuksena.

P.S. Näyttelystä löytyy kuvia mm. tietokirjailija sekä runoilija Reijo Vallan blogista:
http://poistyopoydalta.blogspot.com/2011/11/tutkimusretki-sarjakuvaan-nayttely.html


Teksti: Aapo Kukko/ Kuva11

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti