Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Ykköset retkellä!

11KUVA opiskelijat lähtivät 1.11. liiketalouden aikuisopiskelijoiden mukaan opintoretkelle tutustumaan lähialueiden yrityksiin. Vierailimme Tuurissa Veljekset Keskinen OY:ssa, Pramia OY:ssa Jalasjärvellä sekä metsäntutkimuslaitoksessa METLA:ssa Parkanossa, jossa tapasimme myös Kehitysparkki OY:n edustajan. Suunnitelmissa oli vierailla myös Jalasjärven reissulla Lennol OY:ssa, mutta jouduimme jättämään kohteen välistä. Esittelimme oman opiskelijaryhmämme aina kohteissa ja kysyimme nettisivujen perusteella kysymyksiä yrityksien toiminnasta ja markkinoinnista, liiketalouden puolelta tuli kiitospuheet ja lahjat. Päivä oli pitkä ja aikataulut venyivät iltapäivää kohden, mutta saimme Pramialla ilmaisen lounaan. Kiitokset tästä Virtain Osuuspankille sponsoroinnista. :)

Fiiliksiä ylipäätään päivästä oli yllättävän monipuoliset. Aamulla ennen lähtöä itse pohdin miksi ihmeessä me, medianomiopiskelijat, tulimme opintoretkelle mukaan - olimmeko vain bussintäytettä vai saataisiinko mekin jotain irti tästä päivästä - ohjelman ollessa aika paljon liiketalouden opiskelijoille suunniteltu. Saimme kuitenkin päivästä yllättävän paljon hyödyllistä tietoa yritystoiminnasta ja kaikista siihen vaikuttavista osapuolista.Tietenkin väsymys alkoi painamaan viimeisessä kohteessa (lähdimme yhdeksältä aamulla koululta ja itsellä ainakin oli huonosti nukuttu yö takana) mutta päivä oli mielenkiintoinen, sekä saimme varmasti ajatusta mitä voimme tehdä opintojen jälkeen, jos ovet ei tv-alalle aukea. Tuurissa emme tavanneet Vesa Keskistä, mutta saimme kuulla paljon yhtiön historiasta, liikeideasta ja paljon viime vuosien uudistuksista kyläkaupassa, sekä tv-sarjan vaikutuksesta asiakaskunnan lisääntymiseen. Pramialla saimme tietoa ekologisemmasta tehdastuotannosta, ja hyvin syöneenä Parkanossa alkoi porukkaa pikkuhiljaa väsyttää, ainakin itse pilkin osan ajan esittelystä.

Itselläni oli ensimmäinen vierailu Tuurissa, joten olisin kaivannut enemmän kiertämistä ja itse tilojen esittelyä. Positiivista kuitenkin Tuurissa oli se että edustaja pystyi vitsailemaan avoimesti ja tällä tavalla myös tekemään esittelytilanteesta rennon. Huomasimme myös ryhmän kesken, kuinka Tuurissa oli hektisyys ja kiireisyys ainainen ongelma, ja Pramialla taas rauhallinen ilmapiiri ja kiireettömyys huokui esittelijästä pitkälle. METLA:n ja Kehitysparkin edustajat olivat valmistaneet hyvin teoreettisen ja asiantuntijamaisen esittelyn toiminnastaan, mikä oli päivän päätteeksi kieltämättä puuduttavaa. Mielenkiintoistahan se oli, tottakai, mutta verrattuna päivän aikaisempiin kokemuksiin olisin kaivannut hieman aktiivisempaa keskustelua ja mukaan ottamista.

Oli varsin mukava päivä, bussimatkat olivat ainakin meille nuoremmille hieno kokemus, perinteiset bussilaulut saivat kyytiä loppumatkasta - lapsuuden muistot "kuljetaan käsi kädessä parijonossa" tosin eivät uusiutuneet tällä matkalla. Ehkä ensi kerralla, kun pääsemme matkaamaan koulun ulkopuolelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti