Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

maanantai 28. toukokuuta 2012

OTA MUKAAN -lehti syntyi innostuksesta!OTA MUKAAN -lehti on Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteen nuorisopuolen medianomiopiskelijoiden sekä aikuispuolen tradenomiopiskelijoiden yhteishanke. Vapaaehtoinen opiskelijajoukko ilmoittautui vapaavalintaiselle printtimedian kurssille, jossa idea omasta lehdestä lähti elämään. Printtimedian kurssi on järjestetty myös aikaisempina vuosina, mutta tämän vuoden opiskelijat halusivat viedä projektin askeleen pidemmälle kuin aikaisemmat kollegansa. He halusivat toteuttaa kurssin puitteissa oman, ihka oikean lehden!

Opiskelijajoukko aloitti lehden työstämisen tammikuun pakkasilla. Tekemistä ja oppimista oli paljon. Innokkaat lehtitoimittajat opettelivat taitto-ohjelma InDesignin käyttöä, miettivät juttuaiheita ja graafista ilmettä sekä hankkivat yhteistyökumppanit jotta lehti pystyttiin oikeasti toteuttamaan.   

OTA MUKAAN -lehti ilmestyi toukokuun ensimmäisellä viikolla. Lehden jutut ovat mielenkiintoisia tarinoita ja käsittelevät pääsääntöisesti taidetta, vapaa-aikaa ja harrastuksia, matkailua sekä tekemistä vapaapäiväksi. Mainoksia lehdessä on melko vähän, mutta toisaalta riittävästi. Kustannuskulut on saatu katetuksi ja näin ollen tavoite saavutettu. 

Lehden toimittajat onnistuivat erittäin hyvin juttuaiheissaan. Lehden Top 3 minun mielestäni on Lontoo –shoppailua opiskelijabudjetilla, Pyhä Pietari sekä toimittajaraadin tekemä ruokatarvikearvostelu. Matkailujutut olivat tietopohjaisia ja kirjoitettu opiskelijan näkökulmasta. 

”Lontoo –shoppailua opiskelijabudjetilla” –jutusta sai paljon tietoa hintatasosta sekä suosituista ja edullisista ostospaikoista. Tämä juttu kiinnosti itseäni eniten sujuvan kielen ja tiedon vuoksi. Pyhä Pietari yllätti! Voiko matkalle tosiaan päästä noin edullisesti? Muutamalla kympillä. Perheenäitinä olen tottunut siihen, että matkabudjetti on pienimmilläänkin satoja euroja. Etsivä löytää -sanonta toteutuu tässäkin asiassa. 

Raadin ruokatarvikearvostelussa oli joitakin tuttuja tuotteita joiden suhteen olen itse tehnyt saman huomion. Hinta ei todella takaa parasta makuelämystä. Näiden juttujen siivittämänä pääsin elämään hetkeksi nuoren opiskelijan elämää ja se oli hauskaa!

OTA MUKAAN -lehti on helppolukuinen ja selkeä. Lehden taitto on mielestäni onnistunut hyvin ja se on visuaalisesti silmää miellyttävä. Pidän visuaalisuutta erittäin tärkeänä luettavuuden sekä kiinnostavuuden kannalta. Valokuvia on käytetty runsaasti. Ne antavat lehdelle ilmeen ja tekevät siitä elävän. Fonttien luettavuus on hyvä ja värimaailma miellyttävä.

Lehtitoimittajaopiskelijat oppivat varmasti paljon projektin aikana. Pelkästään ammattimainen Adoben InDesign -ohjelma vaatii erittäin paljon taitoa. Lisäksi kurssilla käytiin läpi muun muassa lehden budjetointia, visuaalista ja graafista suunnittelua, juttuaiheita sekä ammattimaista toteutusta. Osaavan, ammattitaitoisen ja kannustavan opettaja ohjauksessa työnteko oli hauskaa ja oppi meni perille!

Teksti: Jaana Pekkala 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti