Arkista tarinaa

Tässä blogissa käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun eri vuosikurssien opiskelijat kertovat tarinoita opiskelun arjesta Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteessä.
Tervetuloa blogimme lukijaksi! Lisätietoa opinnoista Virroilla

keskiviikko 29. toukokuuta 2013

ISLAND CQ – Crisis! Re/Constructing Europe

Luontevinta on varmaan aloittaa kertomalla mikä ihmeen Island CQ? Tämä ICQ on lyhenne tosiaan sanoista Island – Creative Quarantine, mikä nimenäkin avaa ehkä tämän workshop –kurssin sisältöä. Tarkoituksena on sysätä opiskelijoita eri Euroopan maista kahdeksi viikoksi keskelle ei mitään, tekemään jotain luovaa tietyn teeman ympärillä. Tämän vuotinen teema olikin ”kevyt”; kriisi Euroopassa.

Kohteemme oli tänä vuonna Unkari, tarkemmin Komarom. Komarom sijoittuu aivan Unkarin ja Slovakian rajalle. Saavuttuamme Komaromiin olin ihmeissäni kuinka hyvin loppujen lopuksi asiamme olivatkaan! Mökit olivat pienet (6 henkilö yhdessä mökissä), mutta meille tarjottiin mm. Illallinen ja lämmitetty uima-allas! Workshoppien pitopaikkana toimi historiallinen Monostori-linnake, mikä oli miljöönä jo hyvin vaikuttava ja huokui historiaa. Unkarin sää oli meille suosiollinen ja saimmekin nauttia kunnon rankkasateista vain kerran kahden viikon aikana! Rankkasateetkaan eivät muuten tuottaneet ongelmia, paitsi takaisin campingille pyöräiltäessä (6km).

Hulppeat puitteet työskentelyyn
Workshopit jakaantuivat lyhyisiin ja pitkiin, sait valita joko kaksi lyhyttä tai yhden pitkän. Itse päädyin yhteen pitkään nimeltään Crisis of Clichés. Päädyin tähän workshoppiin lähinnä siitä yksinkertaisesta syystä, että se tuntui mukavimmalta! Workshoppeja löytyi laidasta laitaan, osassa pääsi pohdiskelemaan veden muistia ja osassa rakentamaan soittimia tyhjästä. Omassa workshopisssani tuotos oli täysin vapaavalintainen. Päädyimme kuitenkin muutaman päivän brainstormauksen jälkeen analogisen ja digitaalisen maailman yhdistämiseen ja tahdoimme luoda analogisen facebookin, joka keskittyisi kuitenkin teemaan kriisin ympärille, mutta myös workshoppimme teemaan eli kliseisiin. Haastattelimme myös ihmisiä ja loimme näistä haastatteluista videon, jota esitimme myöskin näyttelyssämme. Mielestäni onnistuimme workshopissamme oikein hienosti, loimme oikeita seiniä mihin ihmiset pystyivät kommentoimaan profiilikuvillaan. Suuntasimme keskustelun myös tiukasti oikeaan suuntaan antamalla ns. Keskustelunavauksia eri maihin kohdistuvista kliseistä kriisin aikana.

'Brainstormausta' Tonavan maisemissa

 
Yksi analogisista Facebook-seinistämme

Lähinnä mitä kurssista näin jälkeenpäin jäi käteen oli ihastuttava ilmapiiri ja se luultavasti olikin parasta antia; uusien ihmisten tapaaminen ja uusien ideoiden saaminen. Suomalaiset ainakin luultavasti oppivat paljon erilaisista työtavoista erityisesti ryhmissä ja juurikin tietynlainen pohdiskeleva tyyli tuntui yllättävän monet. Oli kuitenkin mukava tehdä (ja miettiä yhdessä), ja näin ollen saada tätä kautta hieman erilaista perspektiiviä moneen asiaan! Mieleen jäi myös erityisesti viimeinen ilta Budapestissä, jolloin kävimme yhdessä pienellä porukalla läpi kahden viikon edesottamuksia. 

Loppuun vielä pieni audiovisuaalinen palanen, demonstroimaan mitä ehdimme kasata kokoon tuon kahden viikon aikana; näyttelyämme varten luotu 'videohässäkkä'. https://www.youtube.com/watch?v=b4xOWmeJ2w0


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti